Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Sarcastische mensen zijn intelligenter, volgens Harvard onderzoek

Sarcastische mensen

Ben jij sarcastisch? Met andere woorden: ben iemand die bijtende woorden op een humoristische manier gebruikt om iemand of iets te bespotten? Dan is er goed nieuws voor jou. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat sarcastische mensen intelligenter zijn.

Bovengemiddeld IQ

Een onderzoek van de Harvard Business School heeft uitgewezen dat mensen die vaak sarcastische opmerkingen maken, een bovengemiddeld IQ hebben. De gedachte is dat het nogal wat werk van je grijze massa kost om met zo’n sarcastische grijns op de proppen te komen. Sarcastisch bezig zijn is in ieder geval moeilijker dan gewone grappen maken.

Probleemoplossend denkvermogen

Het vergt ook nogal wat creativiteit om zo’n heerlijk sarcastische opmerking te maken. Hij moet namelijk zowel meeslepend als grappig zijn en er zitten vaak dubbele bodems of tegenstrijdigheden in. En dat allemaal in relatief korte tijd. Dus mensen die sarcastische opmerkingen maken, hebben een hoge mate van probleemoplossend denken.

Sarcastische mensen

Dubbele sarcasme is dubbele creativiteit

Wat er ook is gebleken uit de studie, is dat twee sarcastische mensen samen creatiever zijn, dan wanneer er maar eentje sarcastisch is. Ga dus maar lekker op zoek naar mensen die sarcastische zijn om nog creatiever en intelligenter bezig te zijn! Of heb je ze al in jouw omgeving?

Bron: panorama.nl
Beeld: Pexels

You May Also Like