Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Rechtbank besluit: ‘Iemand ‘kaal’ noemen op de werkvloer is discriminatie’

medicijn kaalheid Kale mannen

We leven in een maatschappij waarin mensen steeds langere tenen lijken te hebben en steeds meer mensen zich om allerlei redenen beledigd voelen. Een gerechtshof in Engeland heeft nu bepaald dat iemand ‘kaal’ noemen op de werkvloer een vorm van discriminatie is.

kaal discriminatie
Beeld: Pexels Karonlina Grabowska

Hoe het begon

Het startte allemaal bij een man genaamd Tony Finn. Tony werkte samen met een British Bung Company, in Mirfield (Engeland). Op een dag kreeg hij een meningsverschil met zijn baas, waarbij zijn baas hem een “bald c*nt” (kale k*t) noemde, Niet netjes, maar overkomelijk. Of toch niet? Tony was er hier helemaal oneens mee en stapte dus naar een tribunaal.

Oordeel

“Dit is sterke taal. Hoewel, zoals we zien, industriële taal aan de orde van de dag was op deze fabrieksvloer in West Yorkshire, ging de heer King naar onze mening over de schreef door persoonlijke opmerkingen te maken aan de eiser over zijn uiterlijk. Naar ons oordeel is er een verband tussen het woord ‘kaal’ enerzijds en het beschermde kenmerk van seks anderzijds.

Echter, aangezien alle drie de leden van het tribunaal zullen instaan, komt kaalheid veel vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. We vinden dat het inherent gerelateerd is aan seks.

Het tribunaal stelt daarom vast dat door op 24 juli 2019 naar de eiser te verwijzen als een ‘kale klootzak’, het gedrag van de heer King ongewenst was, een schending van de waardigheid van de eiser, een intimiderende… omgeving voor hem creëerde, het werd gedaan voor dat doel, en het had betrekking op het geslacht van de eiser”

Bron: Skoften

Beeld: Pexels Karonlina Grabowska

You May Also Like