Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Rabobank voorspelt: ‘Met dit flinke percentage gaan de huizenprijzen dalen!’

huizenprijzen

In deze gekte van de huizenmarkt moet je met vele tonnen gooien wil je een huis bemachtigen. Maar als we Rabobank moeten geloven, gaat er een prijsdaling ingezet worden. Dat is goed nieuws voor iedereen die nog naar een huis zoekt, maar niet perse voor de mensen die op het hoogtepunt een huis heeft gekocht.

huizenprijzen

Daling

De Rabobank verwacht volgend jaar een doorzettende daling van de huizenprijzen van 3,1 procent. Dit is dan ook meteen een landelijk gemiddelde. Dat betekent dat er gebieden zijn waar de prijzen nog meer gaan dalen. De voorspelling is dat dit voor Amsterdam en omstreken geldt. Daar zou de daling 4 procent zijn. Zeeland zal dan weer geen hoge daling kennen: ‘maar’ 1,5 procent. Een huis in Amsterdam van 400.000 euro zal in 2024 ongeveer 25.000 euro goedkoper zijn. Alle beetjes helpen!

Winst of geen winst

Dit betekent dan ook meteen dat je minder krijgt voor het huis wat je verkoopt. Heb je vorig jaar op het hoogtepunt een huis gekocht en ben je van plan om die te verkopen? Dan kun je dus misschien verlies maken… Heb je tien jaar geleden een huis gekocht? Dan is je portemonnee nog helemaal niet in gevaar. Hoogstwaarschijnlijk krijg je dan alsnog meer geld binnen dan dat de woning je gekocht heeft.

Bron: RTLnieuws
Beeld: Unsplash

You May Also Like