Life

R.I.P. Nederlands onderwijssysteem: Jongeren struikelen over simpele vragen tijdens straatinterviews

Beeld: Instagram ShaquileLJR

Heb je de laatste headlines over het Nederlands onderwijssysteem al gezien? Ze zijn niet mals! Eerlijk gezegd namen we die berichten eerst niet zo serieus—dacht aan sensatiezoekerij. Maar na het zien van recente interview en de vragen die daar gesteld werden, begonnen we toch wel te twijfelen. Moeten we ons onderwijssysteem niet eens goed onder de loep nemen?

Wat is er gaande?

Het lijkt erop dat de toestand van het Nederlands onderwijs sneller zakt dan mijn motivatie om te sporten na nieuwjaar. Leerlingen scoren lager dan mijn energielevel op maandagochtend en leraren trekken aan de bel alsof het happy hour is. Luister, als de vragen die gesteld worden tijdens interviews klinken alsof ze door mijn oma’s WhatsApp-groep zijn goedgekeurd, dan weet je dat er iets niet pluis is. Moeten we ons zorgen maken of is het tijd om het roer om te gooien?

Beeld: Instagram ShaquileLJR

Wat is 20% van 100? Ehum …

In een recent onthullend interview werd pijnlijk duidelijk dat het niet zo best gesteld is met de rekenvaardigheden van sommige Nederlandse jongeren. Zelfs de meest basale rekensommen, die je normaal gesproken op de vingers van één hand kunt uitrekenen, bleken een struikelblok. De interviewer stelde een paar simpele vragen, maar het bleef akelig stil aan de andere kant.

Tijd voor een systeemupdate in het Nederlands Onderwijssysteem?

Misschien is het tijd om ons onderwijs eens flink door de wasstraat te halen. Meer investeren in leraren? Check. Laten we wel wezen: ons onderwijs kan wel een boost gebruiken, zo’n eentje die je ook wel eens op maandagochtend nodig hebt. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken en onze kids de kennisboost te geven die ze verdienen. Dus, klaar voor de onderwijs-makeover, of houden we het bij een paar pleisters plakken?

Check ook:

Copyright © 2022 SGXL Alle rechten voorbehouden

Mobiele versie afsluiten