Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Probeer eens dit geniale recept voor een Flügel tiramisu!

Tiramisu is een Italiaans dessert geïnspireerd op koffie. Het is gemaakt van in koffie gedompelde lange vingers met daarop een opgeklopt mengsel van eieren, suiker en mascarpone, en op smaak gebracht met cacao. Het recept is aangepast in een verscheidenheid aan taarten en andere desserts.

Flügel tiramisu
Beeld: Pexels

Benodigdheden

Vandaag zullen we het hebben over de Flügel tiramisu. De naam zegt het eigenlijk al, deze tiramisu versie is gemaakt van het alcoholisch drankje Flügel. Perfect voor alle gelegenheden dus. Om deze overheerlijke tiramisu te maken, heb je nodig: 250 ml ongeklopte slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 250gr. Mascarpone, 10 stuks Flügel, 175 gr. lange vingers en 2 eetlepels cacaopoeder.

Bereiding

Klop de slagroom met de vanillesuiker op. Mix de mascarpone toe, wanneer het mengsel goed luchtig is. Daarna is het tijd om de bodem te maken. Schenk ten eerste de inhoud van de Flügel-flessen in een diepe schaal. Haal vervolgens de lange vingers door de Flügel. Leg deze krokante koekjes op de bodem van een kom. Verdeel de helft van het roommengsel over de lange vingers. Bestrooi het mengsel met een laagje cacaopoeder en ga door met alle stappen totdat het romige mengsel op is. Strooi nog een beetje cacaopoeder erover. Zet de tiramisu ten slotte voor twee uur in de koelkast. Daarna mag het opgediend worden.

Flügel tiramisu

Bron: girlscene.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like