Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Prinses Amalia heeft ondanks woningcrisis toch een kamer gevonden

amalia amsterdam

Vanaf volgend schooljaar gaat onze kroonprinses Amalia studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor gaat ze op kamers. Gelukkig heeft ze inmiddels een kamer gevonden en daar is ze heel dankbaar voor. Dat laat ze weten aan Nu.nl tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie.

Woningnood

Veel studenten kunnen het op hun buik schrijven: het vinden van een kamer in een stad waar je gaat studeren of waar je studeert. De woningcrisis gooit erg veel roet in het eten. Amalia daarentegen heeft wel inmiddels een plek gevonden om te kunnen wonen: “Ik heb ook vriendinnen die vorig jaar echt moeite hebben gehad met het vinden van een kamer. Daarom ben ik ontzettend dankbaar dat ik wel een kamer heb kunnen vinden. Ik kijk ernaar uit om daar met medestudenten te mogen wonen”, aldus Amalia tegen Nu.nl.

Amalia

Koning Willem-Alexander denkt dat Amalia het goed gaat doen als ze op zichzelf woont: “Als kind lijkt het alsof je ouders alles tegenhouden, maar een eigen huishouden brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Het is een nieuwe fase in het leven en ik denk dat Amalia daar helemaal klaar voor is.” Waar de kroonprinses in Amsterdam gaat wonen is onbekend.

Bron: Nu.nl
Beeld: Screenshot NPO1

You May Also Like