Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Prachtig Schots eiland te koop voor de prijs van een rijtjeshuis

Hoe zou het zijn als je in een vuurtoren op een eiland kon wonen, waarbij je alleen met de boot of vliegtuig bereikbaar was? Als je als antwoord ‘rustgevend’ hebt dan hebben we iets wat zeker bij jou past. Dit Schotse eiland staat te koop en de prijs (ongeveer het gemiddelde van een koophuis) valt zeker mee.  

100 vogelsoorten

Ben je een natuur mens dan moeten we je gelijk vertellen dat je zeker van het eiland zal genieten. De makelaar vertelt dat het eiland een “belangrijke broedplaats” is voor verschillende zeevogels, maar ook dat  “Er in het verleden meer dan 100 vogelsoorten waargenomen zijn op het eiland Pladda. Het eiland heeft succesvolle broedkolonies van noordse sterns, een verscheidenheid aan meeuwensoorten, steenlopers en aalscholvers.”

Privé-eiland Pladda

Privé-eiland Pladda, zoals het eiland hee,t is gelegen voor de zuidkust van Arran, herbergt 28 hectare, zoals we eerder aanhaalden is het eiland met boot, maar ook met vliegtuig te bereiken, dus het eiland heeft zeker ook een helikopterplatform. Het historische eiland heeft een vuurtoren staan uit de jaren 1970, velen van ons waren nog niet eens geboren. Heden is deze vuurtoren omgetoverd tot een  huis met vijf slaapkamers. Verder is er ook een aparte accommodatie bestaande uit een slaapkamer, doucheruimte, keuken met zitkamer en het allerbeste is het prachtige uitzicht op de zuidkust van Arran, Ailsa Craig en Noord-Ierland, gewoon weg prachtig!  Ook heb je je eigen tuin die je gemakkelijk kunt omtoveren in een bloemen tuin of zoals de voormalige eigenaren kun je er weer een groenten en fruit tuin van maken.

De startprijs

Om het eiland de jouwe te maken moet je een startprijs van 350.000 pond hebben, dat is dus ongeveer 420.000 euro. RTL gaf aan dat de gemiddelde prijs voor een koopwoning in ons land enkele maanden geleden 419.000 euro was. Word je binnenkort eigenaar van dit prachtig eiland?

Bron & beeld: Ongelooflijk

You May Also Like