Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Plassen in de Spaanse zee gaat je een peperdure boete opleveren

Plassen in zee

Stiekem een nodige plas doen in de zee is iets wat iedereen wel doet, maar niemand eerlijk over is. Dat urine in zeewater is natuurlijk niet zo heel fris, zeker gezien je ook niet in andermans urine wil zwemmen. Een aantal Spaanse badplaatsen nemen het in ieder geval erg serieus. Daar kun je namelijk een boete van 750 euro krijgen als je plast (of poept) in zee.

Boete

In een aantal badplaatsen in Spanje kun je maar beter heel voorzichtig zijn als je je blaas wil legen. Van Valencia tot Malaga, Denia tot Tenerife en van Salobreña tot San Sebastián kun je namelijk een boete krijgen van 750 euro als je wordt betrapt op het plassen of poepen in zee. Dit om de hygiëne van het strand te kunnen waarborgen.

Plassen en poepen

Nu heb je waarschijnlijk één vraag: hoe gaat de Spaanse politie dit controleren? Nou ja, we gokken van niet. Dus mocht je nog steeds nodig moeten, dan kun je het alsnog doen. In de Spaanse badplaats Vigo gaan ze in ieder geval tijdelijk meer toiletten neerzetten om het plas- en poepprobleem op te lossen. Maarja om daar in de bloedhitte te wachten tot je aan de beurt bent… We zijn nog sceptisch of deze oplossing echt gaat werken. Laten we het voor onze hygiëne wel hopen.

Bron: Reisleven
Beeld: Unsplash

You May Also Like