Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Pizza met friet: wordt dit de nieuwe food trend?!

pizza met friet

Hoort er nou ananas op een pizza of niet? Het is een eeuwige discussie die waarschijnlijk nooit een winnaar zal hebben. Nu gaan we echter nog een stapje verder, waar de gemiddelde Italiaan een hartaanval van zal krijgen. Pizza met friet! Wordt dit ‘dé nieuwe food trend…?

De pizza patatine fritte

De pizza patatine fritte, zoals deze pizza met frietjes is genaamd, ziet er niet alleen heerlijk ook, maar dat is die ook. Deze basis bestaat hier uit een simpele pizza Margherita, deze wordt dan voor enkele minuten in de oven geplaatst. Niet te vergeten de dunne frietjes die in de tussentijd de frituurpan in vliegen. Vervolgens halen ze de pizza, nog net voor die klaar is, uit de oven, de frietjes gaan op de pizza en vervolgen doen ze het weer de oven in. Op deze manier vallen je frietjes niet van de pizza af wanneer je aan het eten bent, daarnaast zijn je frietjes ook lekker samengesmolten met je kaas … je krijgt er watertanden van he?

Pizza met knakworstjes

Bevalt de pizza met frietjes je? Dan gaan nog een stapje verder, wat als we je vertellen dat in ze in Italië ook Pizza met knakworstjes maken. Yuck of yum? Hoe maken ze dit klaar dan? Ten eerste worden de wurstel (knakworstjes op z’n Italiaans) in plakjes gesneden, vervolgens worden ze boven op de kaaslaag van de pizza gestrooid voor hij de oven in gaat. Voordat je denkt krijg je je Lekker knapperige knakworstjes die omringd zijn door gesmolten kaas en warme tomatensaus geserveerd. Proberen waard, toch?!

Check ook: Deze ‘pizzatariër’ eet al 25 jaar alleen maar pizza – SGXL.NL

Bron: Culinaireambiance

Beeld: Pexels

You May Also Like