Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Pffff: Ook snackbars gooien prijzen flink omhoog door energiecrisis

snackbars prijzen

De benzineprijzen blijven maar stijgen en over de huizenprijzen willen we het eigenlijk niet eens meer hebben. Nu komt er ook nog een einde aan je kleine pleziertjes, zoals je wekelijks friethap bij de snackbar. De frietzak wordt namelijk óók duurder. Kunnen we nou niks meer voor de lol doen?!

Duurder

Het ligt niet aan de kosten van aardappelen, het ligt namelijk aan de torenhoge energiekosten. Snackbars hebben hier ook mee te maken. Café-eigenaar Wilco van Seccelen vertelt in een interview met RTL Nieuws het volgende: “Vorig jaar was ik in deze tijd zo’n 1.200 euro per maand kwijt. De rekening die gisteren op mijn mat lag telde ruim 4.000 euro. Dat is niet te doen.” Om niet failliet te gaan, moeten snackbars ergens de prijzen verhogen.

Friet

De gasprijzen stijgen door de oorlog in Rusland en Oekraïne. Veertig procent van het gas dat wij gebruiken komt uit Rusland. Nu heel veel landen sancties invoeren tegen Rusland, is de kans aanwezig dat het gas schaarser wordt. Dat merken wij in onze portemonnee, maar snackbars dus ook. Jouw friet, kroketten en frikandellen worden op gas gefrituurd. Grote kans dus dat jouw lokale snackbarboer ook binnenkort noodgedwongen de prijzen moet verhogen. Balen! Maar daar hebben we het vast wel voor over.

Bron: FHM
Beeld: Unsplash

You May Also Like