Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Peter Gillis moet een boete van 250.000 euro betalen

Peter Gillis
Beeld: Youtube, TV Depot Nederland

De welbekende Peter Gillis van Massa is Kassa heeft wel genoeg geld op zijn rekening. Echter moet Peter die de eigenaar is van het De Berckt in het Limburgse Baarlo, een boete van 250.000 euro betalen voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark.

“De brief ligt op de mat”

“De brief ligt op de mat”, bevestigd Peter. “Voor 10 juli moet ik een dwangsom van 250.000 euro betalen.” Over de reden van de boete kon Gillis verder geen uitspraken doen. “Dat moet ik nog allemaal uitzoeken.” Wel is hij op de hoogte dat onlangs er een controle gedaan werd op zijn park in Baarlo. Niet lang geleden zagen we Peter al negatief in het nieuws. Het ging hierbij om de vermeende misstanden rondom zijn vakantieparken, waarbij hij stelselmatig regels zou overtreden. Zijn vergunning werd door Vijf burgemeesters van de gemeenten waar hij actief is ingetrokken. Het kwam zo ver dat het  Roland van Kessel, burgemeester van de Noord-Brabantse gemeente Cranendonck, voornemens had de drank- en horecavergunning te weigeren.

“Ik heb altijd kunnen lezen en schrijven met gemeentes, maar als zij landelijk opdrachten krijgen, dan weet ik ook niet wat er allemaal gebeurt. Maar ik ben ook een ondernemer, dus ja ik zoek heus wel ooit het randje op”, zei hij tegen Omroep Brabant. Gillis herkent zich dus niet in het verhaal.

Regels overtreden

Twee weken geleden zat de rijke stinkerd onder vuur. Het AD plaatste toen een vernietigend artikel waarin medewerkers van hem anoniem hun verhaal doen en vertellen. Hun baas zou de regels overtreden en licenties misbruiken voor criminele doeleinden. Er zou zelfs een onderzoek naar Peter komen. “We hebben een stuk of dertig mensen gesproken en we merkten toch ook dat mensen heel terughoudend waren. Dat had mede te maken met dat zij een bepaalde angst voelen richting Peter.” Vertelt Chiel Timmermans die het artikel schreef. Kortom zaken lijken niet zo mooi te lopen voor Peter.

Bron: Shownieuws
Beeld: Youtube

You May Also Like