Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Peter Gillis in de problemen: ‘5 van de 9 parken dreigen te moeten sluiten’

park peter gillis

Peter Gillis zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Eerst al letterlijk, waarbij hij zijn vriendin Nicol Kremers mishandeld zou hebben, nu ook figuurlijk. Vijf van zijn negen Oostappen-vakantieparken dreigen namelijk hun deuren te moeten sluiten, zo meldt het AD.

peter gillis

Bibob-toets

Vijf gemeenten waarin Gillis een van zijn parken gevestigd heeft, gaan namelijk een ‘vergunning eisen voor zijn vakantieparken’, en volgens het AD is de kans klein dat de Massa is Kassa-ster deze vergunning ook gaat krijgen. Bij een aanvraag moet de ondernemer namelijk een zogenaamde Bibob-toets kunnen doorstaan. Hierbij wordt er gekeken “of er een risico bestaat dat de ondernemer de vergunning misbruikt voor witwassen of criminele zaken”.

Fluiten naar vergunningen

Oostappen Groep, de onderneming van Peter Gillis, zou eerder dit jaar bij de aanvraag van een dergelijke vergunning “steeds” gezakt zijn voor deze toets. Hierdoor zou er inmiddels al één park gesloten zijn. Het AD schrijft: “Hij kan hierdoor al fluiten naar vergunningen voor een horecazaak op zijn park Slot Cranendonck in Soerendonk en voor uitbreiding van zijn park De Berckt in Baarlo. Zijn pas aangeschafte camping in Valkenburg mag zelfs helemaal niet open omdat hij geen exploitatievergunning krijgt.”

Dwangsom

Eerder raakte Peter al in opspraak omdat hij illegaal arbeidsmigranten in een park liet verblijven. Hierdoor moet hij nog een dwangsom betalen van een miljoen euro.

Bron: AD.nl

Beeld: Instagram

You May Also Like