Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Pas op: er kan MDMA in 3-literflessen van Moët zitten

moët

Vanaf vandaag gaat Nederland open, waardoor je misschien wel plannen hebt om uit te gaan. Toch moet je even oppassen als je 3-literflessen van Moët in de kast hebt liggen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt namelijk dat de 3-literflessen Moët misschien de harddrug MDMA bevat.

Moët en MDMA

Mocht je weleens drugs gebruiken, dan is dit misschien geen probleem voor je. Toch is dit wel een probleem! Volgens de NVWA is de inhoud namelijk levensgevaarlijk als je het binnenkrijgt. In Duitsland viel er al één dode en zeven zeer ernstige ziektegevallen. In Nederland zijn al vier mensen slachtoffer geworden: zij raakten ziek toen ze de inhoud dronken.

Onbekende oorzaak

Tot nu toe is het niet bekend hoe de MDMA in de flessen terecht is gekomen. De flessen met de MDMA zijn verkocht via websites die niet bekend zijn bij de NVWA. Dit meldt de organisatie erover: “De NVWA kan daarom niet inschatten of er nog meer van deze flessen met de gevaarlijke stof in omloop zijn. Ook kan niet uitgesloten worden dat er andere flessen van hetzelfde merk in omloop zijn waar ook MDMA in zit.”

Hier moet je op letten

Het is goed om te weten dat je het kunt herkennen als jouw fles Moët MDMA bevat. Merk je dat de champagne niet bruist als je het in een glas inschenkt? Dan is de kans groot dat er MDMA in zit. Ook heeft de drank dan een roodbruinige kleur en ruikt het naar anijs. Al je zintuigen op scherp zetten dus!

Bron: FunX
Beeld: Unsplash

You May Also Like