Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Overlevende vertelt hoe ze op 15-jarige leeftijd wist te ontsnappen aan gevaarlijke sekte

gevaarlijke sekte

Een dappere overlevende van een sekte heeft uitgelegd hoe ze als tiener aan de ‘gevaarlijke sekte’ is ontsnapt. Daniella Mestyanek Young maakte deel uit van de Children of God-cultus, die in 1968 begon en later werd omgedoopt tot The Family International, met David Berg aan het roer.

De gevaarlijke sekte

De Children of God-cultus concentreerde zich rond het geloof dat God liefde was, liefde seks was, en ongeacht leeftijd of relatie, leden van de sekte zouden onderworpen zijn aan seksuele activiteiten.

Terwijl Daniella Mestyanek Young terugdenkt aan haar tijd op de compound diep in Mexico, waar ze op 15-jarige leeftijd aan ontsnapte om de verwachting te vermijden dat ze na haar 16e verjaardag ‘veel seks zou hebben zonder anticonceptie’.

Ze zei: “Vanaf mijn geboorte heb ik geleerd om de beste te zijn en werd geslagen als ik van die pad ging, ik was ervan overtuigd dat ik elke rol kon spelen die nodig was om te overleven.”

En ze werd al snel gedwongen om een andere rol te spelen, om zich aan te passen aan het leven buiten de sekte, wanneer ze ontsnapt en zich bij haar zus in Houston, Texas ging wonen.

“Toen ik 15 jaar oud was, stapte ik uit een Greyhound-bus op Amerikaanse bodem. Alles wat ik bezat paste in een kleine, gehavende koffer”, legt Young uit. Ze vluchtte voor het leven dat ze ooit kende.

Terug naar school

Met wat hulp slaagde Young er echter in om naar de middelbare school te gaan en zelfs af te studeren: “De vriend van mijn zus overtuigde de staat om een plan te maken om me in staat te stellen om in twee jaar af te studeren in plaats van vier, wat betekent dat ik veel meer lessen moest volgen. Ik strompelde door deze verkorte versie van de middelbare school en naar de universiteit, waar ik cum laude afstudeerde, zonder mezelf af te vragen wat ik later wilde worden. Ik werkte er hard genoeg aan om gewoon te zijn.”

Young is slechts een van de velen die de sekte is ontvlucht, en de politie zegt dat het onderzoek naar de groep nog steeds aan de gang is.

Bron: Unilad
Beeld: Instagram

You May Also Like