Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Oplichting op marktplaats: strooien hoedje voor €1325 i.p.v. 13,25!

De 82-jarige Willy Janssen kocht een leuk strooien hoedje op Marktplaats, maar plaatste de komma in het over te boeken bedrag op de verkeerde plek. Met alle gevolgen van dien. De verkoper weigert het geld terug te storten en dus is Willy ruim 1300 euro kwijt. “Onverteerbaar, je staat echt machteloos”, zegt dochter Ellen Kiers.

“Haar Marktplaats-account is ook weg”

Het hoedje kostte 13,25 euro. Willy maakte 1325 euro over. Willy kwam er al vrij snel achter dat het verkeerd was gegaan. “Ze zag dat ze opeens bijna geen geld meer op haar rekening had staan en was erg geschrokken.” Willy stuurde meteen een berichtje naar de verkoper, maar die was van de aardbodem verdwenen. “Niets werkte. Haar Marktplaats-account is ook weg.”

Marktplaats geeft aan weinig te kunnen doen voor Willy. Ook haar bank kan niets met de oplichting.

Willy krijgt hulp uit alle hoeken

Willy is overspoeld met steunbetuigingen en lieve berichten. Willy probeerde op alle manieren haar geld terug te krijgen, maar tevergeefs. Ze is compleet overrompeld door het medeleven. Willy krijgt hulp uit alle hoeken na de oplichting op Marktplaats.

“Mijn moeder en ik worden er al de hele dag op aangesproken”, vertelt dochter Ellen Kiers aan de telegraaf. Sinds publicatie van Willy’s vervelende Marktplaats-avontuur in De Telegraaf, staat zowel bij haar als bij haar dochter Ellen Kiers de telefoon roodgloeiend. Een gulle gever bood zelfs aan om Willy duizend euro te betalen, zodat ze geen stress meer heeft over haar benarde situatie. “Echt ontzettend lief dat iedereen zo meeleeft.”

Bron & beeld: De telegraaf

You May Also Like