Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Open World Game uitgebracht, waarin je een zwerfkat speelt

game zwerfkat

De gamewereld gaf ons verschillende kansen om ons beste leven te leiden als 19e-eeuwse bandieten of nobele grafrovers in bruine hotpants, maar nu hebben de ontwikkelaars zichzelf overtroffen en mensen in de voetstappen van een zwerfkat laten stappen.

Stray

Stray, de eerste avonturengame van indie-ontwikkelaar BlueTwelve Studio en uitgever Annapurna Interactive, vertelt het verhaal van een zwerfkat op een missie om terug te keren naar zijn familie. Het noemt zichzelf een “cat-adventure-spel voor derden” dat zich afspeelt in “de duistere omgeving van de gedetailleerde neonverlichte steegjes en de smerige onderbuik van een armoedige cyberstad”.

game zwerfkat

Prachtige game

Na de proef tweette een speler dat de nieuwe versie “de perfecte game” was, terwijl een andere speler beelden deelde van hun eigen kat die tijdens het spelen naar het scherm greep en zei: “The Stray is een 100/10-game. Het is van onschatbare waarde.” Een ander zei dat het “de beste game ooit gemaakt door de mensheid” was, terwijl een vierde eraan toevoegde: “Stray is een prachtige game… ongelooflijke art direction (dat licht!) houdt ervan de wereld te verkennen. Gefeliciteerd. Blue Twelve Studio! Kan niet wachten om te zien wat er met hen gebeurt!”

game zwerfkat

Een eigen persoonlijkheid

BlueTwelve-producent Swann Martin-Raget zei vorige maand dat het “altijd erg belangrijk” is om gebruikers net zo irritant te laten voelen als katten wanneer ze games spelen. “Veel mensen in het team zijn kattenbezitters.” zei hij. “We hebben allemaal een liefdevolle relatie met onze dieren, maar we weten ook heel goed hoe katten een beetje… humeurig kunnen zijn. We hebben ook katten in ons kantoor die elke dag met ons werken. Soms zetten ze de computer uit als je klaar bent om je werk op te slaan, of beginnen ze te ‘zingen’ tijdens belangrijke gesprekken. Dus het is een heel goede herinnering dat hoewel ze absoluut schattig en lief zijn, ze ook hun eigen persoonlijkheden hebben. Het is erg belangrijk om dat vanaf het begin in het spel te hebben.”

game zwerfkat

Onverwachte reactie

Vanaf het moment dat de eerste afbeeldingen van de game online verschenen, waren gebruikers van sociale media meteen gefascineerd door het uitgangspunt, een enorme reactie die het BlueTwelve-team niet had verwacht. “We waren er nog niet klaar voor, en dat zijn we nog steeds niet!” zei Martin Reggie. “We zijn echt altijd verrast en nederig, maar omdat het spel nog niet voorbij is, legt het veel druk op ons werk. We willen het goed doen. Ik denk niet dat de receptie onze aanpak heeft veranderd omdat het idee van games al erg geavanceerd is, maar het draagt ​​wel bij aan de wens om deze ervaring echt zo perfect mogelijk te maken. Vooral voor kattenbezitters die games spelen. Ze zijn net zo goed geïnformeerd als wij, dus ze zullen alle details kennen! We zijn tot nu toe erg enthousiast over de ontvangst. Maar ja, het is intimiderend.” Stray kan je nu spelen op PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via Steam.

Bron: ladbible.com
Beeld: Annapurna Interactive