Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Op deze plek kun je een echte alpaca ophalen vanwege een babyboom

alpaca

Niet zo lang terug hadden we het over de levensechte berijdbare alpaca’s die je bij bol.com kan kopen. Was dat echter niks voor jou en wil je gewoon een echte alpaca? Dan hebben we misschien een oplossing daarvoor. Alpaca Rescue Nederland in Zeeland heeft namelijk ruimte te kort en daarom zoeken ze mensen om de alpaca’s over te nemen.

Van drie naar zestig

Het asiel bestaat pas twee jaar, maar er lopen al zestig van die schattige, wollige beestjes rond. Ze hebben een behoorlijke toename gezien in het aantal alpaca’s. Dit komt ook door een babyboom, aangezien ze momenteel vijf drachtige merries hebben rondlopen en zes merries net hun veulens hebben gekregen. De opvang zit dus helemaal vol. Sinds 2020 vangt het asiel zieke, verwaarloosde en mishandelde alpaca’s op. Het begon met drie dieren, maar nu zijn het er zestig.

alpaca
Beeld: kijk.nl

Een alpaca komt met uitdagingen

De mensen van Alpaca Rescue Nederland zorgen voor de dieren totdat ze een nieuwe baas hebben gevonden. Het asiel is op zoek naar mensen die in de juiste omstandigheden gezonde en sociale alpaca’s willen overnemen om plaats te bieden aan de drie dieren die nu op de wachtlijst staan. Vanwege de hype kopen mensen ze vaak in een opwelling. Maar ze weten niet hoeveel moeite het eigenlijk kost om een​​alpaca te houden. Je moet er bijvoorbeeld al twee meenemen omdat het kuddedieren zijn. Ook hebben ze veel ruimte nodig, namelijk 500 vierkante meter voor één alpaca.

Bron: vkmag.com

Beeld: kijk.nl

You May Also Like