Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Ook na spectaculaire zege op Spanje ruimen Japanse fans stadion op

japanse fans

Een van de grootste verrassingen van het WK in Qatar is Japan, en dan niet alleen het Japanse team. De fans zorgen namelijk wereldwijd voor verbazing en respect, door telkens het stadion op te ruimen, na afloop van de wedstrijd.

Gigantisch feest

Donderavond wist het Aziatische land zich te plaatsen voor de achtste finales, door verrassend Spanje te verslaan met 2-1. Hierdoor werden ze zelfs eerste in de lastige groep met Spanje, Costa Rica en Duitsland. Genoeg reden voor een gigantisch feest dus, maar in plaats van rechtstreeks de kroegen in te gaan, bleven veel fans achter om eerst het stadion op te ruimen.

Blauwe zakjes

Eerder zocht Al Jazeera al uit waarom Japanse fans afval oprapen bij wedstrijden, zelfs bij wedstrijden waaraan hun land niet eens deelneemt. Een Japanse supporter legde uit: “Ons hart is schoon, dus de tribunes moeten schoon zijn. Dit betekent dat de ploeg haar bestemming bereikt.” Een ander zei: “Onze ouders en onze scholing hebben ons dit geleerd.” “We geven deze zakjes aan iedereen die op de Japanse fanplaatsen zit”, zei een supporter die blauwe plastic zakjes bij zich had om aan andere fans aan te bieden. “Zodat we de tribune blauw kunnen maken als ons team wint. Als we vertrekken, ruimen we op en maken we schoon, wat onze cultuur weerspiegelt.”

Check hier de beelden van Japanse fans die het stadion opruimen:

Bron: Sportbible

Beeld: Youtube

You May Also Like