Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Ook na dramatische uitschakeling tegen Kroatië ruimden Japanse fans stadion op

Beeld: Twitter

Japan is uitgeschakeld op het WK 2022 na een 1-1 gelijkspel en verlies van Kroatië op strafschoppen (1-3). Hoewel Japan de wedstrijd verloor, bleven de supporters in het stadion om het schoon te maken voordat ze vertrokken. Ook eerder zagen we hen dit doen na de overwinning op Duitsland.

japanse fans

Schoner

Hajime Moriyasu, de coach van het Japanse team, vertelde: “Voor Japanse mensen is dit een normale zaak. Als je een plek verlaat, moet je het schoner achterlaten dan het was.” Coach Hajime Moriyasu zei dat het team een “nieuw tijdperk” was ingegaan. “Ik denk niet dat ze onder de druk zijn bezweken. De spelers die de 120 minuten speelden en degenen die de strafschoppen namen waren moedig. Ik wil hun inspanningen prijzen, ze hebben het geprobeerd onder zo’n immense druk. Natuurlijk wilden we winnen en het resultaat is ongelukkig, maar het doet niets af aan alle inspanningen van de spelers… We konden de barrière naar de laatste acht niet doorbreken, maar de spelers konden een nieuwe generatie Japans voetbal laten zien. We versloegen Duitsland en Spanje – beide wereldkampioenen. We moeten vertrouwen hebben in ons kunnen en als we er niet alleen naar streven om in te halen, maar om te overtreffen, denk ik dat er een andere toekomst voor het Japanse voetbal in het verschiet ligt.”

Voorbereiding volgende WK reeds begonnen

De Japanse middenvelder Wataru Endo zei het volgende: “Penalties. Je kunt er niets aan doen. Je kunt niemand de schuld geven. Dat we het op een shootout lieten aankomen was de reden voor de nederlaag. De voorbereiding op de volgende (WK) begint vandaag.”

Bron: 9gag.com

Beeld: Twitter

You May Also Like