Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Ontdekt: jongetje op schilderij van Ferdinand Bol uit 1652 heeft Nike-sneakers aan…

ferdinand bol nike
Beeld: Pexels/Twitter

Hoewel Nike pas in de jaren 1964 is ontstaan, roept deze ‘ontdekking’ toch wat vraagtekens op bij mensen. Welke ontdekking? Op het schilderij van de Hollandse meester, Ferdinand Bol uit 1652  zien we enkele opvallende gympen. Zou Nike hier hun logo vandaan hebben gejat?

Nike sneakers?

Ferdinand Bol schilderde in 1652, dat is zeker heel lang geleden, een portret van een 8-jarige jongen. Dit schilderij was voor zo’n 200 jaar in handen van de Engelsen, maar in 2015 kwam daar verandering in. Want in dat jaar werd het portret te koop gezet. Uiteindelijk werd het portret gekocht door de National Portrait Gallery in Londen, waar het nog steeds te bewonderen is. Een ding dat bezoekers opvalt bij het bewonderen van het portret zijn de schoenen die het jongetje aanheeft. Zijn dat geen Nike sneakers?

Kijk eens goed naar zijn schoenen

Op twitter schreef het museum waar het portret staat gehangen het volgen: “Ferdinand Bol stierf OpDezeDag in 1680. Zijn charmante ‘Portret van Frederik Sluysken’, momenteel in bruikleen bij ons, stelt de zoon van een wijnhandelaar voor. Kijk eens goed naar zijn schoenen en misschien zie je iets dat lijkt op een meer ‘modern’ detail. Kun je het zien?”

Schoenen met spiegaten

Voor de mensen die dachten een Columbus-ontdekking te hebben gedaan, dat is het helemaal niet hoor. De jongen, Frederick Sluysken genaamd (een achterneef van Elisabeth Dell, de vrouw van Ferdinand Bol) heeft helemaal geen Nike sneakers aan, maar schoenen met spiegaten. Dat verklaart dus, het witte gedeelte op de schoenen.

ferdinand bol nike

Check ook: NIKE BRENGT DE ‘BIG BUBBLE’ AIR MAX 1 UIT 1986 TERUG

Bron: Manners

Beeld: Pexels/Twitter

You May Also Like