Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek: zo vaak per week ruzie maken is gezond voor je relatie

Beeld: Pexels

Maken jij en je partner regelmatig ruzie, waardoor je bang bent dat het einde van je relatie in zicht is? Wees maar gerust , want volgens onderzoek blijkt dat ruzie maken gezond en zelfs goed kan zijn voor jullie relatie. Dit is hoeveel keren de beste koppels ruzie maken per week.

ruzie maken

Discussies zijn gezond

Het lijkt wel ongelooflijk, maar het schijnt dat ruziemaken niet zo slecht hoeft te zijn als je zu denken. Het maakt dan niet uit of het erom gaat, wie het afwas zal doen of veel andere emotionelere onderwerpen, discussies zijn gezond! Iedereen die in een relatie zit weet dat ruzies kunnen verschillen, dus ga niet met opzet ruzies starten. Want uiteindelijk is manier waarop een koppel ruzie maakt bepalend voor de relatie. Een belangrijke tip is dus dat je je goed luistert naar wat je partner zegt en ze te laten uitpraten. Ook is het goed dat je geen oude koeien uit de sloot haalt en dat jullie ruziën over zaken die zich op dat moment afspelen. Voor velen lijkt het ‘s’ woordje wel onmogelijk te kunnen zeggen, maar zeg SORRY als je weet dat je fout bent.

ruzie maken

Gelukkige koppels

Uit onderzoek blijkt dat koppels die zo’n zeven keer in de week een vurige discussie hebben, het gelukkigste zijn! Aan de andere kant kwam naar voren dat de koppels die zelden tot nooit ruzie maakten een stuk ongelukkiger waren. Echter is niemand zo blij wanneer ze ruzie hebben met hun partner, maar het is wel heel goed om al je emoties er eens uit te gooien! Praat daarom ook over je gevoelens en vertel de andere wat er in je omgaat, zodoende snappen jullie elkaar ook beter. Wees altijd je zelf binnen je relatie, het is wel logisch dat dat hier en daar voor discussies zorgt, maar krijgen vormt er een hechtere band.  

Bron: Girlscene

Beeld: Pexels

You May Also Like