Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Onderzoek wijst uit dat je van een gelukkige relatie dikker wordt

relatie

Mensen die in een relatie zitten, herkennen het vast: je gaat vaker buiten huis lunchen en je zoekt vaker gezellig een restaurantje op. Je hebt vast wel gemerkt dat je niet meer zo goed in je kleding past. Tsja, dat is dus niet heel gek! Er is zelfs een onderzoek naar gedaan waaruit blijkt dat je inderdaad dikker wordt in een relatie…


 

Zestig stellen deden mee aan het onderzoek

En vooral als je in een gelukkige relatie zit! Dus ergens is het wel goed nieuws dat je wat kilo’s aankomt. Het onderzoek is gedaan door de American Psychological Association. Zestig stellen hadden zich voor het onderzoek opgegeven. De onderzoekers hielden vier jaar lang de stellen in de gaten. Ze focusten zich vooral op gewicht, lengte en geluk. 
 

Word je juist wel dikker of niet dikker van een relatie?

Een paar theorieën zijn getest. De eerste theorie zegt dat je in een gelukkige relatie géén extra kilo’s aankomt, omdat je minder stress ervaart. De tweede theorie zegt dat je júist aankomt in een relatie, omdat je weet dat je wederhelft je toch wel leuk vindt hoe je bent. Uit dit onderzoek blijkt dus dat je in een gelukkige relatie inderdaad dikker wordt. De tweede theorie wint dus! 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like