Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Onderzoek wijst uit: stellen die samen zuipen zijn gelukkiger

samen zuipen

Heb je misschien wat problemen in je relatie? Maak dan een blik bier of wijn open, want onderzoek wijst uit dat koppels die samen alcohol drinken gelukkiger zijn dan koppels die geen wijntje of biertje drinken. Een aantal knappe knoppen van de universiteit van Michigan geven aan dat je veel gelukkiger daarvan wordt.

 stellen die samen zuipen zijn gelukkiger

Onderzoek

Het onderzoek van de wetenschappers duurde maar liefst tien jaar, dus het was niet zomaar het een. Zij hebben in die tien jaar duizend stelletjes gevolgt en regelmatig ondervraagd over hun drinkgewoontes. De vragen die aan hun gesteld waren zijn: Hoe vaak drinken ze? Doen ze dit als koppel of tanken ze solo? Beleven ze daar plezier aan? En het blijkt dat het nog niet zo gek is om samen een fles bubbels open te trekken of een blik buer, afhankelijk van hun budget. Maar het is best wel vervelend in een relatie als er maar één partner drinkt, want de drinker vindt namelijk niet gezellig dat de ander niet meeborrelt, waardoor hij of zij minder gelukkig in de relatie staat.

Maar dat wil dus niet zeggen dat stelletjes die samen wat drinken, gelukkiger zijn tijdens de borrel zelfs. Volgens wetenschappers zit het geluk en de tevredenheid meer in hoe zij hun relatie in het algemeen beoordelen. Maar hoe is dat mogelijk? De wetenschappers die het onderzoek hebben gedaan geven aan dat er daarop niet per se een eenduidig antwoord op is gegeven.

samen zuipen

Conclusie onderzoek

“We denken dat het ermee te maken heeft dat koppels die gezamenlijk meer ondernemen in hun vrije tijd, een beter huwelijk hebben”, geeft één  van de wetenschappers aan. Stelletjes zien zo een zuipsessie als een gezamenlijke activiteit en prettig tijdverdrijf. Een alcoholisch avontuurtje, zo je wil. Maar het is niet bekend of het ook goed is voor je relatie om samen in één ruimte te verblijven op het moment dat je alle twee een fikse kater hebt, bonkende koppijn, droge strot, zweten als een otter.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like