Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Onderzoek wijst uit: Mensen die huilen om films zijn emotioneel juist sterker

huilen om films

Ben jij iemand die nog wel eens een traantje laat wanneer je naar een film zit te kijken? Daar is helemaal niets mis mee. Sterker nog: Mensen die huilen om films hebben de neiging om iets te hebben dat veel andere mensen niet echt hebben: empathie en zijn bovendien emotioneel sterk!

Empathie

Het is eigenlijk het vermogen om de situatie, gevoelens en motivaties van een ander te identificeren en te begrijpen. Het is alsof je jezelf in de schoenen van iemand anders plaatst of dingen vanuit het oogpunt van iemand anders bekijkt. Veel mensen worden echter geboren en leven zonder enige vorm van empathie. Ze kunnen niet echt voor andere mensen voelen, dus er is een speciaal type persoon voor nodig om empathie te hebben. Het kost veel kracht om empathisch te zijn en dit zegt veel over je. Over het algemeen betekent het dat je sterk genoeg bent om die pijn te weerstaan, maar je kunt het ook voelen.

Huilen tijdens een film

Wanneer je empathie voelt, betekent dit dat je sterk genoeg bent om ook sterk te zijn voor anderen, tot het punt dat je daadwerkelijk kunt voelen wat zij voelen. Schaam je dus niet als je echt om iemand anders geeft (zelfs als die persoon een fictief personage is) of als je huilt tijdens een film. Volgens onderzoeken heeft ongeveer 92% van de mensen minstens één film gehuild.

Free stock photo of lying, computer, portable computer
huilen om films

Huilen is goed voor je

Huilen is goed voor je, nou ja, meestal. Het kan erg nuttig zijn om stress te verminderen en het geeft vaak een boost aan onze stemmingen. Aan de andere kant verhoogt niet huilen de stress, wat uiteindelijk een negatieve invloed kan hebben op onze lichamelijke gezondheid. Zonder tranen zouden we letterlijk niet kunnen zien, omdat ze ons helpen ons gezichtsvermogen te behouden. Tranen zijn van vitaal belang voor onze oogleden en oogbollen, zodat ze ons zowel in figuurlijke als letterlijke zin zicht en kracht geven.

Check hier de 10 verdrietigste filmeindes. Houd jij het droog?

Bron: Zelfmaak ideetjes

Beeld: Pexels Karolina, The green mile