Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Onderzoek wijst uit: Mannen zien er mannelijker uit als ze make-up dragen

Beeld: Pexels

Het is tijd om de mannen liner tevoorschijn te halen. Uit een studie is namelijk gebleken dat mannen er mannelijker uitzien als ze make-up dragen.  Uit de bevindingen bleek dat mannelijke gezichten aantrekkelijker werden gevonden als ze make-up droegen en als mannelijker werden ervaren.

Studie

De studie, oorspronkelijk gepubliceerd in PLoS ONE, onderzocht of het “positieve effect” van make-up op vrouwen ook kan worden toegepast op mannelijke gezichten. Om deze vraag te beantwoorden, verzamelden onderzoekers Carlota Batres en Hannah Robinson een groep van 20 mannen die zij tweemaal fotografeerden. De eerste foto toonde de man zonder make-up, terwijl de tweede foto dezelfde man toonde met make-up die was aangebracht door een professionele visagiste, Carmina Cristina.

Mannen make-up
Beeld: Pexels

Subtiele make-up

Carmina moest de 20 mannen voorzien van super subtiele make-up zonder dat het te veel opviel dat ze die droegen. In de krant staat dat ze de opdracht kreeg om: “De homogeniteit van de huid te vergroten, het gezicht contrast te verminderen en de botstructuur te accentueren zonder dat het te veel opvalt dat de doelwitten make-up droegen.” Denk maar aan een ‘no make up’ make up look. De visagist gebruikte een hele reeks verschillende cosmetica op de deelnemers, zoals concealer en poeder.

Beeld: Pexels

Aantrekkelijker

Tweehonderd deelnemers werden vervolgens gevraagd alle 40 afbeeldingen te beoordelen op aantrekkelijkheid. Dr. Carlota Batres, die de studie leidde, verklaarde: “Wij vonden dat de mannelijke gezichten aantrekkelijker werden gevonden wanneer ze subtiele make-up droegen dan wanneer ze geen make-up droegen. Dit gold voor zowel mannelijke als vrouwelijke beoordelaars, en of de gegevens nu per deelnemer of per gezicht werden geanalyseerd. “Eerdere studies hebben aangetoond dat een lager gezicht contrast gezichten mannelijker doet lijken,” merkte de studie op, “bovendien beïnvloedt de botstructuur bij mannen de perceptie van aantrekkelijkheid.”

Mannen make-up
Foto embedded van unilad.com

Conclusie

Het artikel concludeerde: “Daarom voorspelden we dat mannelijke gezichten met make-up als aantrekkelijker zouden worden beoordeeld dan mannelijke gezichten zonder make-up, omdat make-up mogelijk kan worden toegepast om de perceptie van huid homogeniteit, gezichts contrast en botstructuur te beïnvloeden.” In feite kan het gebruik van make-up de huid gelijkmatiger doen lijken, waardoor een meer gezonde jeugdige gloed ontstaat, de waargenomen mannelijkheid verhogen door het gezicht contrast te verminderen en, ten slotte, de botstructuur beïnvloeden om mannen een mooie bewerkte kaaklijn te geven. Volgens deze studie worden mannelijke gezichten aantrekkelijker gevonden als ze make-up dragen dan wanneer ze geen make-up dragen.

Check ook: Deze 18 make-up looks zouden illegaal moeten zijn

Bron: unilad.com

Beeld: Pexels

You May Also Like