Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek wijst uit: ‘Mannen met tattoos zijn slechtere partners en vaders’

Mannen met tattoos
Beeld: Pexels

Tatoeages: de een vind het super cool, terwijl de ander er rillingen van krijgt. Tatoeages hebben blijkt zowel voor als nadelen te hebben. Waar mannen met tattoos als slechtere partners en vaders worden gezien, kunnen ze ook makkelijker vrouwen in bed krijgen dan degenen die geen tattoos hebben. Tenminste, als we de wetenschap geloven.

Mannen met tattoos
Beeld: Pexels

Onderzoek

Aan een onderzoek, dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Personality and Individual Differences, namen in totaal 2584 mannen en vrouwen deel. Alle deelnemers hadden een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en waren heteroseksueel. Ze zagen afbeeldingen van mannen en vrouwen die werden afgebeeld met en zonder tatoeages. Vervolgens moesten ze de foto’s beoordelen op hun dominantie, agressie, aantrekkelijkheid, gezondheid, mannelijkheid en hun verwachtingen als vaders.

Mannen met tattoos
Beeld: Pexels

Resultaat

De vrouwen beschouwden getatoeëerde mannen als mannelijker en geloofden dat getatoeëerde mannen gemakkelijk andere mannen konden intimideren. De mannen met tatoeages werden ook nog beschouwd als sterk en gezond. Dat alles zijn voordelen, zul je denken, maar ze werden echter ook beschouwd als potentieel slechte vaders en als potentiële slechte partners in het algemeen. Er was er weinig verschil in de perceptie van vrouwen van getatoeëerde en niet-getatoeëerde mannen. Toen ze echter een andere man met tatoeages kregen te zien, veranderde de perceptie van mensen over hem drastisch. Daarom suggereert de studie dat tatoeages vooral belangrijk zijn in competitie tussen mannen.

Check ook: Onderzoek wijst uit: Mannen met baarden tonen vaker crimineel gedrag

Bron: panorama.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like