Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek wijst uit: Mannen die helpen in huishouden worden beloond tussen de lakens

huishouden

Als je een man bent en ook nog weinig helpt in het huishouden, dan hebben we slecht nieuws voor je! Je loopt immers het risico daarvoor in bed gestraft te worden. Dat zeggen althans wetenschappers van de Swinburne University of Technology.

Logisch

Mannen die een eerlijk aandeel in het huishouden hebben, hebben een beter seksleven, zeggen ze. Seksonderzoeker Eva Johansen vertelt: “Het is geen wiskunde. Als je twee keer meer borden afwast dan voordien, wil dat niet zeggen dat je twee keer meer seks in retour krijgt. Wat we wel vonden, is dat wanneer vrouwen het aandeel van hun man in het huishouden als eerlijk beschouwen, zij zich sterker aangetrokken voelen tot hun man. En die tevredenheid vertaalt zich ook in bed.” Volgens Johansen zijn daar ook logische verklaringen voor. “Als vrouwen alles alleen moeten doen, geraken ze uitgeput. Het is dan normaal dat ook hun zin in seks verdwijnt.”, geeft ze aan. Uit onderzoek blijkt dat koppels van wie het huishouden als eerlijk wordt beschouwd, een meer en beter seksleven hebben. Maar tien jaar geleden werd beweerd dat er iets anders aan de hand was.

huishouden
Beeld: Pexels

Een ander resultaat

Een grootschalig onderzoek door Amerikaanse sociologen concludeerde dat “koppels waar mannen schoonmaken, strijken en koken minder seks hebben.” Wetenschappers zeiden in 2012 dat heteroseksuele vrouwen zich aangetrokken voelen tot mannelijkheid. Bij dit onderzoek dienen enige nuanceringen te worden aangebracht. De paren werden ook begin jaren negentig ondervraagd, van wie sommigen in de jaren vijftig en zestig trouwden. Er zit dus een gat van twintig jaar of meer tussen de twee studies in kwestie. Kortom, een generatiekloof. “Dat vrouwen de slaaf zijn van hun man, vinden we vandaag niet meer normaal. Het is een kwestie van gelijkwaardigheid tussen man en vrouw” aldus Johansen.

huishouden
Beeld: Pexels

Bron: clint.be

Beeld: Pexels

You May Also Like