Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek wijst uit: luiheid is besmettelijk

luiheid

Het is altijd heerlijk om iemand anders de schuld van jouw keuzes te geven. Maar soms kan de manier waarop je je gedraagt, daadwerkelijk aan anderen liggen. Zo heeft een wetenschappelijk onderzoek dus laten zien dat indien je lui bent, dat komt doordat anderen in jouw omgeving ook lui zijn.

Onderzoek

Het onderzoek werd gedaan op het nationaal instituut voor gezondheid en medisch onderzoek in Frankrijk. Tijdens het onderzoek kregen de proefpersonen twee keuzes: ofwel een zware taak voltooien en een aanzienlijke beloning ontvangen, ofwel een gemakkelijke taak uitvoeren met minder beloning. Bij het maken van keuzes moesten proefpersonen ook inschatten wat de anderen aan het doen waren. Vervolgens kregen ze te zien welke taak de anderen hadden gekozen en mochten ze weer kiezen.

luiheid
Beeld: Pexels

Resultaat

De proefpersonen kozen de makkelijke taak, nadat ze zagen dat de anderen dat ook hadden gedaan. Uit de resultaten blijkt dus dat de keuzes van de mensen in jouw eigen omgeving jouw keuzes dus zwaar beïnvloeden. In dit geval kan dus geconcludeerd worden dat luiheid besmettelijk is. En wij maar onszelf de schuld geven… Tot nu toe dan. Nu hoef je je eindelijk niet meer schuldig te voelen als je je hele dag hebt verdaan, zonder maar iets nuttigs te doen.

luiheid
Beeld: Pexels

Bron: panorama.nl
Beeld: Pexels

You May Also Like