Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Onderzoek wijst uit: je wordt slimmer als je sushi eet

sushi
Beeld: Pexels

Ben jij een sushi-liefhebber? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Behalve dat het erg lekker en gezond is, hebben wij nog een reden voor jouw om sushi te eten. Je wordt er ook nog slimmer van. Tenminste, als je de wetenschap geloofd.

Sushi

Sushi wordt traditioneel gemaakt met witte rijst met een gemiddelde korrel, maar kan ook worden bereid met bruine rijst of kortkorrelige rijst. Het wordt heel vaak bereid met zeevruchten, zoals inktvis, paling, yellowtail, zalm, tonijn of imitatiekrab. Veel soorten sushi zijn vegetarisch. Het wordt vaak geserveerd met ingelegde gember (gari), wasabi en sojasaus. Daikon-radijs of ingelegde daikon (takuan) zijn populaire garnituren voor het gerecht.

sushi
Beeld: Pexels

Slimmer

Omega 3 vetten zijn erg gezond en ondersteunen onze hersenvitaliteit. Deze energie stelt je in staat om mentaal en fysiek beter te presteren. Kortom: je wordt er gewoon slimmer van omdat je je beter kunt concentreren. Vis sushi met omega 3 vetzuren is het beste om te eten. Natuurlijk weten we al dat vette vis goed is voor onze gezondheid, maar recent onderzoek toont aan dat de positieve effecten ervan nog een stap verder gaan. Als je sushi eet, neemt je reactietijd toe en ben je minder moe dan iemand die niet of minder sushi eet.

sushi
Beeld: Pexels

Bron: diyvandaag.nl
Beeld: Pexels

You May Also Like