Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Onderzoek wijst uit: ‘Goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters’

Goede sporters drinken meer alcohol

Als je naast een sporter ook nog een echte drinker bent, heeft de wetenschap goed nieuws voor jou. Volgens de wetenschap drinken goede sporters namelijk meer alcohol dan slechte sporters. Dat is althans gebleken uit een onderzoek van het Cooper Institute in Dallas.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek werd de relatie tussen VO2max-waarden en alcoholgebruik onderzocht. Ze verdeelden meer dan 38000 mensen in drie groepen, namelijk:

  • Lichte drinkers (3 of minder alcoholische dranken per week)
  • Gemiddelde drinkers (4 tot 14 alcoholische dranken per week)
  • Zware drinkers (meer dan 14 alcoholische dranken per week)
sporters alcohol
Beeld: Pexels

Verrassend resultaat

Vervolgens keken ze naar de resultaten van inspanningstesten gedaan door de testgroep. Het resultaat was een beetje verrassend, want er bleek een verband te zijn ​​tussen het alcoholgebruik en de gezondheid van de mensen. Hoe gezonder ze waren, hoe meer alcohol ze dronken. Vrouwen die gemiddeld of zeer gezond zijn hebben een dubbele kans om een gemiddelde of zware drinker te zijn. Voor mannen is dat zelfs 63 procent. Een theorie voor de bevindingen van het onderzoek is dat mensen die regelmatig sporten en dus gezonder zijn, zichzelf daarna (of op andere momenten) belonen met alcoholische dranken. Hoe dan ook, je hebt voortaan nog een excuus om een extra drankje te pakken.

sporters alcohol
Beeld: Pexels

Bron: panorama.nl
Beeld: Pexels

You May Also Like