Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Onderzoek wijst uit dat bier drinken vanaf deze leeftijd wél goed is

bier drinken gezond

Over de gevolgen van het drinken van alcohol (vooral bier) zijn heel wat onderzoek gepubliceerd. Vaak is het resultaat dat bier niet goed voor je is en je het beter kunt laten staan. Een nieuw onderzoek zet deze onderzoeken in een ander daglicht. Er zou namelijk een leeftijd zijn waarop het juist wél goed is om bier te drinken.

bier gezond

Bier drinken is gezond

Het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd waarin staat dat het drinken van bier en wijn helemaal niet zo heel erg hoeft te zijn. In ieder geval, vanaf een bepaald levensjaar. Het onderzoek stelt dat het voor jongeren inderdaad niet goed is om alcohol te drinken.

Boven de 40

Ben je boven de 40 jaar? Dan zouden de gevolgen van bier en wijn drinken niet zo heel groot zijn. Het zou de kans op hart- en vaatziekten, een hartinfact of diabetes zelfs verkleinen. Bedenk hier wel even bij dat je nu niet als een gek moet gaan zuipen. Ook nu geldt: drink met mate. Eén wijntje of biertje per dag zou de kans op eerdergenoemde ziektes verkleinen. Meer dan één glaasje is een stuk minder goed voor je.

Bron: Panorama
Beeld: Unsplash

You May Also Like