Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek: ‘vrouwen die 1 tot 2 glazen wijn per dag drinken leven langer!’

Beeld: Pexels

Of alcohol nou goed of slecht is daar hebben wetenschappers verschillende verklaringen voor. Of een glaasje wijn nou goed of slecht is, een ding is zeker: het hoort er hier en daar zeker bij!! Maar dames, we hebben ook goed nieuws voor jullie. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die 1 tot 2 glazen wijn per dag drinken gemiddeld een langer leven hebben. Schenk maar een glaasje wijn voor jezelf, terwijl je verder leest.

Het onderzoek

Het experimenteel onderzoek werd uitgevoerd door de Colombia University en Boston University, waarbij de relatie tussen alcohol drinken en gezondheid werd onderzocht. Voor het onderzoek werd ook data van The Health and Retirement Study (HRS), een langetermijnonderzoek geanalyseerd. Hierbij werd het alcoholische gedrag van zo’n 20.000 deelnemers, geboren tussen 1961 en 1971 voor 16 jaar gevolgd. De deelnemers werden verdeeld in vijf groepen, waaronder: gelegenheidsdrinkers (zo’n 1 tot 2 glazen alcohol per maand),  matige drinkers (1 tot 2 glazen per dag en voor de vrouwen, mannen 2 tot 3 glazen alcohol per dag), zware drinkers (Meer dan 2 glazen alcohol voor per dag voor de vrouwen, voor de mannen meer dan 3), deelnemers die nooit alcohol drinken en deelnemers die tijdelijk zijn gestopt met het drinken van alcohol.

2 glazen wijn per dag

Resultaten

Uit de resultaten bleek dat zware drinkers de kortste levensverwachting hadden, daarna volgen de gelegenheiddrinkers (groep van 1 tot 2 glazen per maand) en dames, hier komt het goed nieuws!! Want uit het onderzoek bleek dat vrouwen onder de categorie matige drinkers het laagste sterftecijfer hadden, geweldig toch!! Deel het nieuws met je vriendinnen.

Bron: Zelfmaak Ideetjes

Beeld: Pexels

You May Also Like