Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek: snoozen is een teken van superintelligentie!

snoozen

Kijk jij andere mensen met de nek aan wanneer ze na één wekker het bed uitstappen? Het is voor jou al snel als je niet drie keer de snoozeknop hoeft in te drukken. Je hoeft je gelukkig hier niet voor te schamen. Sterker nog, onderzoek wijst zelfs uit dat snoozen een teken van intelligentie is!

snoozen

Snoozen

Het moment dat de eerste klank klinkt van de wekker, ben je waarschijnlijk nog lang niet klaar om je warme bed te verlaten. Al helemaal in de winterperiode wanneer het ook nog eens koud in de slaapkamer is. Gelukkig kun je gewoon doorgaan met je snooze-ritueel, want we hebben goed nieuws.

Onderzoek

Uit onderzoek van Satoshi Kanazawa blijkt dat snoozen iets is wat intelligente mensen doen. Hij legt een verband tussen snoozen en intelligentie, maar ook tussen snoozen, creativiteit en geluk. Het is volgens hem een teken dat je meegaat met de moderne tijd. Snoozers luisteren volgens Satoshi naar hun eigen lichaam en laten zich niet leiden door de wekker. Ook vinden zij hun oplossingen voor problemen. Alleen maar goed nieuws dus! Wat ben je toch ook een slim mens.

Wat gebeurt er met je lichaam wanneer je op de snooze knop drukt:

Check ook: Onderzoek: mannen met borsthaar blijken intelligenter te zijn! – SGXL.NL

Bron: Panorama
Beeld: Unsplash

You May Also Like