Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek: Mannen die geen klusjes in huis doen saboteren hun relatie

huishouden

Het traditionele gezin waarin de vrouw de huisvrouw speelt en de man op de bank ligt weg te rotten is al jaren niet meer vanzelfsprekend. Toch zijn er nog wat relaties die op deze manier standhouden, maar het is nog even afwachten voor hoelang. Onderzoekt wijst namelijk uit dat wanneer mannen in een relatie geen klusjes doen, dat dit een negatief effect heeft op de relatie en het leven tussen de lakens.

Onderzoek

Onderzoekers van universiteit in Canada en Australië deden onderzoek naar de gevolgen van een traditionele relatie waarin de vrouw alle huishoudklusjes doet en de man deze taak niet op zich neemt. De uitkomsten zijn alles behalve positief. Wanneer mannen geen poot in het huishouden uitsteken, geven het gevoel aan hun partner dat ze nog opgevoed moeten worden. Dat betekent dat mannen zich opstellen als afhankelijk. Juist, net als een kind. De ongelijkheid neemt toe en de lust verdwijnt.

Beeld: Unsplash

Huishouden

Dat is nog niet alles, want het zorgt er in sommige gevallen ook voor dat vrouwen een scheiding aanvragen. Het draagt namelijk bij aan ongelijkheid binnen een relatie. Een heel duidelijke hint aan alle mannen die dit artikel lezen: steek consequent moeite in het huishouden voordat het te laat is!

Bron: Linda.
Beeld: Unsplash

You May Also Like