Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek: lelijke mensen vinden zichzelf vaak aantrekkelijker dan dat anderen ze vinden

lelijke mensen

De een wordt nou eenmaal knapper geboren dan de ander, daar doen we niet veel aan. Dit betekent echter niet dat iedereen ook dezelfde conclusie trekt wanneer ze in de spiegel kijken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen die door anderen misschien -voorzichtig gezegd- iets minder knap vinden, daar zelf vaak heel anders over denken!

lelijke mensen

Het onderzoek

Voor het onderzoek bracht men een groep mensen bij elkaar die zichzelf moesten beoordelen op hun uiterlijk. De deelnemers gaven hunzelf uiteindelijk een cijfer, hoe hoger, hoe aantrekkelijker dus. Vervolgens werden de deelnemers door anderen beoordeeld. En wat bleek uit het onderzoek: de cijfers die ze hun zelf gaven, waren veel hoger dan de cijfers die ze van anderen kregen.

Lelijke mensen

Natuurlijk was dit niet bij iedereen het geval, want hoe minder aantrekkelijk de proefpersoon, hoe zwaarder deze zichzelf overschatte. Lelijke mensen lijken het niet door te hebben dat ze niet zo aantrekkelijk zijn dan ze denken. En aan de andere kan schatte de aantrekkelijke mensen zichzelf veel lager dan ze door anderen beoordeeld werden. Een duidelijke verklaring voor dit fenomeen is nog niet gevonden, maar een van de theorieën zegt dat mensen wel weten dat ze minder mooi zijn maar wensten dat ze mooier waren. En de beoordeling die ze zichzelf gaven berusten grotendeels dus op wens en niet wat de realiteit zegt.

Hoe dan ook, echte schoonheid zit van binnen, lieve mensen. Onthoud dat goed!

lelijke mensen

Bron: Panorama

Beeld: Youtube

You May Also Like