Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Onderzoek: ijsjes eten maakt je slimmer én gelukkiger

ijs

Zijn we afgelopen week opgeknapt door het zonnige en warme weer? Snappen we! Het Pavlov-effect wil dat je waarschijnlijk ook zin hebt om ijs te eten. Dit snappen we ook! Je hoeft je in ieder geval niet schuldig te voelen om een ijsje te eten, want uit onderzoek blijkt dat het eten van ijsjes je slimmer én gelukkiger maakt.

Zonnig weer

De lente is pas net begonnen en we mogen al een nieuw record op ons lijstje zetten: het is de warmste maart-maand tot nu toe! Dat belooft hopelijk wat over onze aankomende zomer. We hebben goed nieuws voor de ijsliefhebbers onder ons: de komende maanden kun je ongegeneerd ijsjes vreten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ijsjes eten ervoor zorgen dat je slimmer en gelukkiger wordt. Dat is natuurlijk nooit verkeerd.

Onderzoek

Het onderzoek van Kyorin University in Tokio kregen proefpersonen direct ijs als ontbijt. Hierna kregen zij via de computer allerlei opdrachten die ze moesten uitvoeren. Ook was een testgroep: een groep proefpersonen die géén ijs kregen voor het ontbijt (boe-hoe als je binnen deze groep viel). Wat bleek? De mensen die ijs als ontbijt hadden konden informatie sneller verwerken.

IJsjes

Ook werd de ‘orbitofrontale cortex’ getriggerd door het eten van ijs. Dit deel van je hersenen zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt. Dat is nou eens mooi meegenomen. Eetse!

Bron: Vriendin
Beeld: Unsplash

You May Also Like