Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Onderzoek: 2 keer per week bier met je vrienden drinken om gezond te blijven

bier gezond

Dat bier gezond is horen we natuurlijk maar al te graag! We maken er vaak grapjes over omdat bier gemaakt wordt van o.a. graan. Maar wat als het nu wel klopt? Onderzoek wijst nu namelijk uit dat bier drinken met je vrienden supergezond blijkt te zijn. Jij ook nog een biertje?

Bier drinken met je vrienden drinken is gezond

Het onderzoek is gedaan door Robin Dunbar, een professor ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Oxford. Hij zegt dat mannen die 2 keer per week hun vrienden zijn en tegelijkertijd een paar biertjes adten, gezonder zijn en minder kans hebben om depressief te raken. Ook werkt hun lichaam beter met het afweren van ziektes. Alleen maar goed nieuws dus. 

Lagere kans op depressie

Zijn onderzoek wijst uit dat mannen die hun vrienden tijdens een sociale activiteit twee keer per week of meer zien, gezonder zijn, minder kans op depressie hebben en zelfs sneller van ziektes genezen dan mannen die alleen thuis zitten.

bier gezond

Ook gezond: Anders wandelen: de eerste bier wandelroute (sgxl.nl)

Dat wordt een mancave bouwen

Twee keer in de week afspreken en met je vrienden, hmm lukt dat wel met al die maatregelen? Wij hebben een oplossing voor je: een eigen mancave natuurlijk! We helpen je wel op weg met wat inspiratie. Check deze coole zelfgebouwde mancave!

You May Also Like