Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onbewapende vrachtwagenchauffeur aangevallen door politiehond in Ohio na overgave

aangevallen door politiehond
Beeld: YouTube

In Ohio heeft zich een schokkend incident voorgedaan waarbij een onbewapende vrachtwagenchauffeur werd aangevallen door een politiehond, nadat hij zich al had overgegeven aan de autoriteiten. Het voorval roept serieuze vragen op over politieoptredens en roept op tot een grondig onderzoek naar de omstandigheden rond deze aanval. Laten we dieper ingaan op de details van deze tragische gebeurtenis.

Bodycam-video onthult …

Het incident vond plaats op 4 juli nadat de bestuurder Jadarrius Rose, 23 jaar oud, niet stopte voor een inspecteur, die opmerkte dat zijn aanhangwagen ‘een linkse achterste spatlap’ miste. Ondanks het kleine voertuigprobleem werd later een hond ingezet tegen de 23-jarige man.

In de schokkende bodycam-video, vrijgegeven door de Ohio State Highway Patrol, is te zien hoe Rose zijn handen omhoog houdt, terwijl agenten instructies roepen naar de ongewapende bestuurder. Aan zijn zijde staan twee politieauto’s, waaruit nog meer agenten tevoorschijn komen – samen met een politiehond van de Circleville-politie.

aangevallen door politiehond
Beeld: YouTube

Lokale autoriteiten nemen actie

Terwijl staatspatrouille en politieagenten reageren op het incident, is een man te horen die roept: ‘Laat de hond niet los terwijl hij zijn handen omhoog heeft’! Hoewel hij dit meerdere keren zegt, rent de hond op de bestuurder af en bijt en trekt aan Rose’s arm. Hij schreeuwt herhaaldelijk: “Haal hem eraf!” In de resulterende chaos roept een patrouilleur: “Haal de hond van hem af!” Later in de video ligt Rose geboeid op de grond en praat met de agenten.

Volgens een zaakrapport van de Ohio State Highway Patrol werd Rose behandeld en ontslagen uit een nabijgelegen ziekenhuis voordat hij naar de Ross County-gevangenis werd gebracht. Hij werd aangeklaagd voor het niet opvolgen van een bevel, een misdrijf dat een gevangenisstraf van zes tot 18 maanden kan opleveren. Het Ross County Prosecutor’s Office vertelde CNN dat hij vervolgens op 7 juli uit hechtenis werd vrijgelaten en voegde eraan toe dat het kantoor nog steeds bewijs verzamelt voordat het beslist of het de aanklacht tegen hem zal voortzetten. Lokale autoriteiten hebben een eigen onderzoek gestart naar het gebruik van geweld door het politiepersoneel.

aangevallen door politiehond
Beeld: YouTube

911 oproep onthult schokkende details

Een onderzoekscommissie zal volgende week haar bevindingen bekendmaken, dit werd bevestigd door Circleville-burgemeester, Don McIlroy en politiechef, G. Shawn Baer in een verklaring aan de pers. Op maandag (24 juli) noemde McIlroy de officier die de hond inzette als Officer Ryan Speakman. Sindsdien is hij op betaald administratief verlof geplaatst. Het is onduidelijk of hij geconfronteerd zal worden met enige aanklacht of disciplinaire maatregelen.

Ondertussen werd eerder deze week een vermeend 911 telefoontje van Rose vrijgegeven door het Ross County Sheriffs Office. Volgens CNN hoorde een meldkamermedewerker hoe de 23-jarige in eerste instantie stopte, maar daarna vluchtte nadat hij agenten zag met getrokken wapens. ‘Ik weet niet waarom ze me proberen te vermoorden’, vertelde Rose aan de meldkamermedewerker, die hem probeerde gerust te stellen dat dit niet het geval was. Later voegde hij eraan toe: ‘Ik voel me niet veilig om te stoppen’. Ondanks dit gebruikten staatspatrouilleurs tweemaal een bandenleeglopende inrichting voordat de 23-jarige uiteindelijk stopte op Route 23.

Bekijk hieronder de video:

Check ook: Opmerkelijke reactie: Gezochte man corrigeert politie op politiefoto betreffende zijn afkomst

Bron: Unilad

You May Also Like