Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Nu te koop bij Albert Heijn: visvrije tonijn!

visvrije tonijn

De laatste jaren zijn vleesvervangers ontzettend booming, maar tegenwoordig zijn visvervangers ook in opkomst. Maak kennis met de visvrije tonijn die je nu in elke Albert Heijn kunt kopen!

visvrije tonijn

Vegetarisch

Voor veel mensen die vegetarisch eten of mensen die minder vlees en vis willen eten, zijn vlees/vis-vervangers een goede uitkomst. Met de jaren wijken de vervangers minder af van smaak dan het oorspronkelijke product. De visvrije tonijn van Seasogood – te koop bij de Albert Heijn – schijnt een goed diervriendelijk alternatief te zijn. De makers van de tonijn leggen aan RTL Nieuws uit hoe je de visvrije tonijn maak: “De basis is eiwit, maar welke leent zich het beste? Het kan met sojabonen maar ook met andere eiwitbronnen zoals veldbonen, erwten of rijst”, vertellen ze.

Gezond

Vis bevat natuurlijk gezonde stoffen die goed zijn voor je lijf. Oprichter Dennis Favier wilde dit ook in hun tonijn stoppen: “We denken dat je bijna alle vissoorten kunt namaken. Maar we willen wel een eiwitrijk alternatief bieden met dezelfde omega 3-vetzuren.” De visvrije tonijn bestaat voor 89 procent uit een eiwitconcentraat van sojabonen. De tonijnsmaak komt tot stand door extracten van zeewier, duindoornbessen en algenolie. Mensen die bang zijn voor een bepaald vitamine-tekort hoeven dus niks te vrezen!

Bron & beeld: Seasogood, Wel.nl, Pexels

You May Also Like