Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Nokia 3210 uit de jaren 90 spoelt aan op het strand en werkt nog!

Een oude Nokia-telefoon is deze week aangespoeld op de oevers van het strand van Gold Coast, bedekt met zeepokken, maar op de een of andere manier nog steeds intact. Een vrouw liep op vrijdagochtend (11 november) langs Palm Beach toen ze de 3210-telefoon in het zand tegenkwam.

Onverwoestbare Nokia 3210

Hij doet zijn reputatie van onverwoestbaar eer aan, de mobiele telefoon is er in de loop der jaren in geslaagd om heel te blijven.

De Nokia 3210 werd voor het eerst uitgebracht in 1999 en was een van de meest populaire telefoons van zijn tijd, met een verkoop van meer dan 160 miljoen stuks.

Dit was ook de eerste telefoon die werd geleverd met Composer-software, waarmee gebruikers hun eigen monotone beltonen konden maken en zelfs naar andere Nokia-telefoons konden sturen.

Het was ook de eerste telefoon die werd uitgebracht met een interne antenne en had genoeg geheugen om 250 namen in het telefoonboek op te slaan. De telefoon had maar slechts drie games; Snake, Rotation, en Memory. Om een jongere markt aan te spreken waren er enkele versies van de Nokia 3210 die werden geleverd met de extra ‘verborgen’ games Logic en React.

Ah, het was een eenvoudiger tijd vóór de geboorte van de App Store. En wie heeft Instagram en TikTok nodig als je Snake hebt?

Bron: Unilad
Beeld: Telecomweb

You May Also Like