Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Grote nieuwe update van Whatsapp op komst: Communities in groepen

whatsapp communities

Whatsapp komt op korte termijn weer met een grote nieuwe update, namelijk een community-functie waarbij je meerdere groepchats kan uitsplitsen onder een overkoepelende chatgroep.

whatsapp communities

Whatsapp Communities

WABetaInfo ontdekte dat de functie al deels in de testversies van Whatsapp is gebouwd. Deze site onderzoekt testversies van Whatsapp op nieuwe functies. Met de nieuwe Community-functies zal het makkelijker voor beheerders zijn om afsplitsingen te maken. Zulke afsplitsingen zijn dan ook weer chatgroepen, maar hoeven niet helemaal opnieuw aangemaakt te worden. Met deze functie kan de beheerder bijvoorbeeld makkelijk een deel van de bestaande chatgroep meenemen naar het nieuwe groepje. Verder zouden gebruikers kunnen zien welke groepen er allemaal bij een bepaalde Community horen. Een community van een voetbalclub zou bijvoorbeeld kanalen voor elk team kunnen hebben, en een groter kanaal voor algemene mededelingen. Gebruikers die van team wisselen, zouden dan ook makkelijk van chatgroep kunnen wisselen, of door de beheerder gewisseld kunnen worden.

whatsapp communities

 Lijkt op Slack en Discord

Het is nog niet duidelijk hoe de functie precies werkt, maar blijkbaar zullen beheerders straks links kunnen delen voor Communities, zoals dat nu ook al kan met normale groepschats. Whatsapp komt met deze functie een stap dichterbij de mogelijkheden van chatdiensten als Discord en Slack. Deze diensten bestaan ook uit meerdere kanalen voor verschillende onderwerpen, waar gebruikers zich bij kunnen voegen.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like