Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Nieuwe tv-serie over Anne Frank scoort 100% op Rotten Tomatoes!

serie anne frank

Als je dit weekend het liefst thuis naar series ligt te kijken, hebben we er eentje met een perfecte score voor je. Er is een limited series van National Geographic Disney+ verschenen, gebaseerd op het verhaal van een echtpaar dat een centrale rol speelde bij de hulp aan Anne Frank.

Een ander perspectief

Het dagboek van Anne Frank is bij velen bekend en documenteert de verschrikkingen van het joods zijn in de Tweede Wereldoorlog en het volwassen worden als vrouw ondanks dat ze midden in het conflict zat en zich op een zolder verborg. De zolder waar Frank en haar familie (vader Otto, moeder Edith en zus Margot) twee jaar lang verborgen zaten, bevond zich boven in Otto’s kantoorgebouw en ze werden beschermd door het Nederlandse echtpaar Miep en Jan Gies. Terwijl we al een inzicht hadden in het leven van de Franks op de zolder gedurende die paar jaar, heeft een miniserie nu de ervaringen en het verhaal van de Gies onthuld. De 10-delige miniserie, getiteld A Small Light, vertelt het verhaal van Anne Frank vanuit een ander perspectief.

serie Anne Frank
Beeld: YouTube

Inhoud

De synopsis, aldus Disney+, luidt: “Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, volgt A Small Light Miep Gies, een jonge, zorgeloze secretaresse die Otto Frank en zijn familie verborgen hield voor de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. “Bijna twee jaar lang beschermden Miep en haar man Jan de Franks en anderen, terwijl zij een baan had, haar huwelijk intact hield en meer verantwoordelijkheid droeg dan iemand zich kon voorstellen. Terwijl miljoenen mensen bekend zijn met het dagboek van Anne Frank en het leven van haar familie in het Achterhuis, is A Small Light het minder bekende verhaal van hoe een gewone secretaresse buitengewone moed toonde tijdens een van de donkerste momenten in de geschiedenis.”

serie Anne Frank
Beeld: YouTube

Perfecte scores

De serie, gemaakt door Joan Rater en Tony Phelan, heeft op Rotten Tomatoes al een core van 100 procent behaald, ondanks dat de eerste aflevering pas op 1 mei is uitgekomen. Het heeft ook een indrukwekkende 89 procent gemiddelde publiek score behaald, waarbij mensen massaal naar sociale media gingen om de miniserie te prijzen. Een YouTube-gebruiker schreef: “Eindelijk een serie over het verhaal van Miep Gies! Ze verdient het echt! Bedankt voor het maken hiervan!” “Miep Gies is een ware held. Miep kan niet genoeg geprezen en bedankt worden voor alles wat ze deed tijdens WO2. Bedankt voor het vertellen van haar verhaal,” voegde een ander toe. Een derde zei: “Dit ziet er AMAZING uit!!! Echt zo’n opmerkelijke, goede vrouw. Haar daden van mededogen, moed en vriendelijkheid blijven tot op de dag van vandaag doorwerken op onze planeet. Geweldige cast en productie! Kan niet wachten om dit te bekijken.” En een Twitter gebruiker loste op: “Kijk alsjeblieft naar A Small Light op @DisneyPlus – vertelt het verhaal van een van de rechtvaardigen onder de volkeren die de familie Frank beschermde tijdens de Amsterdamse bezetting. Miep Gies verhaal is er een van moed en empathie.” A Small Light is te zien op Disney+, National Geographic, Hulu en ESPN+.

Check ook: Deze apocalyptische serie staat momenteel aan de top van Netflix

Bron: ladbible.com

Beeld: YouTube

You May Also Like