Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Arts waarschuwt voor TikTok-trend: menstruatiebloed als doe-het-zelf-gezichtsmasker

TikTok staat bekend om het crowdsourcing van allerlei schoonheidstrends – zelfs degenen die op zijn zachtst gezegd nogal vreemd zijn. En de nieuwste doe-het-zelf-huidverzorgingstrend die op je For You-pagina kan verschijnen, is zeker mooi. Ja, het is tijd om te praten over gezichtsmaskers met menstruatiebloed.

TikTok-gebruikers zijn enthousiast

Een hele reeks TikTok-gebruikers zijn enthousiast over de voordelen van het nemen van menstruatiebloed en, nou ja, het op je gezicht smeren. Momenteel hebben video’s met de hashtag #periodbloodfacemask samen meer dan 3,5 miljoen views. Bijvoorbeeld, in één clip beweert een fan van de zelfgemaakte huidverzorgingsbehandeling die verschillende berichten over gezichtsmaskers met menstruatiebloed op de app heeft gedeeld, dat menstruatiebloed “alle stamcellen en alle voedingsstoffen bevat die een baby nodig zou hebben en van natuurlijk, dat uw huid en lichaam nodig heeft.”

menstruatiebloed gezichtsmasker

Is het gebruik van menstruatiebloed als gezichtsmasker veilig?

Dr. Zeichner herhaalt dat gevoel. “Ik raad absoluut af om menstruatiebloed op het gezicht aan te brengen”, zegt hij. “Dit bloed wordt niet steriel afgenomen en kan besmet zijn met bacteriën of virussen die tot een infectie kunnen leiden.”

@teawithmd Reply to @thereal1layna what will people think of next 🤔 #menses #facemask #justsayno #badidea #skincare #skincareroutine #dermbypark ♬ original sound – Dr. Joyce Dermatologist

Bron: Womanly

You May Also Like