Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Nieuwe smerige ‘sushi-likken’ trend zorgt voor afkeer op bij sushi liefhebbers

Beeld: YouTube Just For Laughs Gags

Een sociale mediatrend waarbij personen zich bezighouden met wat wordt omschreven als “sushi-terrorisme” heeft geleid tot wijdverbreide verontwaardiging en bezorgdheid over de voedselveiligheid.

Smerig

De controverse draait om een aantal video’s die zijn opgedoken op platforms als Twitter en TikTok, waarin personen zichzelf laten zien terwijl ze knoeien met gerechten in Kaitenzushi, lopende band sushi restaurants in Japan. In één video, die op Twitter al meer dan 40 miljoen keer is bekeken, is een persoon te zien die de bovenkant van een gemeenschappelijke fles sojasaus aflikt voordat hij het deksel sluit en terugbrengt naar zijn tafel.

Lik

De klant, die een tiener lijkt te zijn, is in de clip te zien terwijl hij de hele rand van een theekopje aflikt voordat hij het op aanmoediging van iemand buiten de camera terugzet op de stapel kopjes. De video eindigt met iemand die zijn vinger meerdere keren likt voordat hij deze langs een stuk sushi op de lopende band haalt.

sushi intelligenter

Verlies

De video zou zijn opgenomen in een filiaal van de Sushiro-keten in de centrale stad Gifu, Japan, aldus The Guardian. De publicatie meldt ook dat de video van het gedrag van de klant ertoe leidde dat de aandelen van het moederbedrijf van het restaurant dinsdag “bijna vijf procent kelderden”.

Check ook: Onderzoek wijst uit: je wordt slimmer als je sushi eet

Bron: welingelichtekringen.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like