Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Nieuw-Zeeland heeft levenslang rookverbod voor iedereen die nu 13 jaar of jonger is

roken

De Nederlandse overheid is al jaren bezig om mensen van het roken af te krijgen. Schokkende afbeeldingen op de pakjes sigaretten of de prijs enorm verhogen. In Nieuw-Zeeland pakken ze het nog even een tikkeltje strenger aan! Daar wordt roken levenslang verboden voor iedereen die nu 13 jaar of jonger is.

Rookverbod

Dat de overheid van Nieuw-Zeeland van aanpakken weet, is inmiddels wel duidelijk geworden. Het is vanaf nu verboden om te roken voor iedereen die op of na 1 januari 2009 is geboren. Dat betekent niet dat je op je achttiende dan wel mag staan paffen, want het land verbiedt roken levenslang.

Boete

Nieuw-Zeeland hoopt daarmee dat er een rookvrije generatie opgroeit en op een gegeven moment niemand meer rookt naarmate decennia verstrijken. Besluit je als winkel toch sigaretten te verkopen aan iemand die voor die datum is geboren? Dan loop je kans op een fikse boete. De boete kan oplopen tot 150.000 Nieuw-Zeelandse dollar, wat omgerekend zo’n 91.050 euro is. Het verbod geldt overigens niet voor e-sigaretten.

Bron: FunX
Beeld: Unsplash

You May Also Like