Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Nicolas Cage speelt manische autodief in ‘Sympathy for the Devil’

Nicolas Cage

Binnenkort krijgt Nicolas Cage een nieuwe gelegenheid om zijn onmiskenbare talent te laten zien in de spannende thriller “Sympathy for the Devil”. In deze film, waarin de excentrieke acteur schittert, neemt hij de rol aan van een volledig gestoorde autodief.

Eerdere films

Nicolas Cage verraste het publiek vorig jaar met de release van “The Unbearable Weight of Massive Talent”, een zeer metafilm waarin hij een fictieve versie van zichzelf speelt. In de film worstelt hij met financiële problemen en treedt hij op tijdens het verjaardagsfeest van een Mexicaanse drugsbaron om wat extra geld te verdienen. Naast dit absurde verhaal fungeert de filmversie van Cage ook als informant voor de CIA. De film is momenteel te streamen op Prime Video. In 2023 blijft Cage de aandacht trekken met opvallende projecten. Hij verscheen aan het begin van het jaar in “Renfield”, een horror-komedie waarin hij de rol van Dracula speelt. Helaas werd de film geen succes in de bioscopen en ontving het gemengde recensies, wat typisch is voor de cultfilms waar Cage om bekend staat.

Nicolas Cage

Sympathy for the Devil

Gelukkig krijgt Nicolas Cage binnenkort een nieuwe kans om indruk te maken. Deze keer met “Sympathy for the Devil”, een buitengewoon gestoorde thriller waarin hij een manische autodief speelt. Het verhaal draait om een man die, onder dwang van een gewapende persoon, een mysterieuze passagier moet vervoeren. Al snel ontvouwt zich een kat-en-muisspel waarin duidelijk wordt dat niets is wat het lijkt. De medespeler van Cage is Joel Kinnaman, bekend van zijn rol in “Suicide Squad”. Hoewel de synopsis enigszins vaag blijft, hebben we gelukkig de trailer. Hierin zien we Kinnaman in een auto rijden met zijn zwangere vrouw, die op het punt staat om te bevallen. Plotseling duikt Cage op met een pistool en verstoort hun plannen. Het resultaat is een intens kat-en-muisspel tussen Kinnaman, die de schade wil beperken, en Cage, die duidelijk onstabiel is en gevaarlijke plannen heeft.

In de beperkte ruimte van een auto

“Sympathy for the Devil” speelt zich voornamelijk af in de beperkte ruimte van een auto, zoals vermeld in het officiële persbericht. Dit zorgt voor een intense en claustrofobische sfeer, maar het betekent ook dat het succes van de thriller afhangt van het meeslepende acteerwerk van Joel Kinnaman en Nicolas Cage. De film is volledig opgenomen in een virtuele productiestudio in Las Vegas, waardoor alles zich binnenshuis afspeelt. Vanaf 28 juli kunnen we ontdekken of “Sympathy for the Devil” een triomfantelijke terugkeer zal zijn voor Cage. De film zal zowel in Amerikaanse bioscopen als via video on demand beschikbaar zijn. Voor nu moeten we de negatieve associaties met video on demand negeren en hoop houden op een positieve ontvangst.

Check ook: Nieuwe film van ‘B film-held’ Nicolas Cage krijgt megascores op reviewsites!

Bron: manners.nl

Beeld: YouTube

You May Also Like