Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Netflix-thriller ‘The Nightingale’ niet voor angsthazen

the nightingale

Een nieuwe thriller ‘The Nightinhgale over een Ierse vrouw die wraak zoekt, is beschreven als “zeer verontrustend” en “niet voor angsthazen” nadat de film op Netflix is verschenen.

Informatie over de film

Oorspronkelijk uitgebracht in 2018, speelt The Nightingale zich af in 1825 met de Iers-Italiaanse actrice Aisling Franciosi, vooral bekend van haar rol in de BBC-tv-serie The Fall en als Lyanna Stark in Game of Thrones, in de hoofdrol. Jennifer Kent is de regisseur van de geliefde horrorfilm Babadook uit 2014.

The Nightingale

Inhoud van de film

Franciosi speelt een jonge Ierse veroordeelde vrouw genaamd Claire die wraak zoekt op een Britse officier, gespeeld door My Before You-acteur Sam Claflin, die gruwelijk geweld pleegt tegen haar en haar familie Behavior. Pogingen om het incident aan ambtenaren te melden, bleken tevergeefs, dus Claire regelde het zelf met de hulp van een Aboriginal-tracker genaamd Billy, geleid door Baykali Ganambarr Play, die te maken heeft met eigen trauma uit een gewelddadig verleden. Het paar reisde samen door wat nu de ruige wildernis van Tasmanië is, terwijl ze de officier en zijn soldaten volgden.

Adembenemend meesterwerk

De film kreeg lovende kritieken na zijn release, won een speciale juryprijs tijdens de première in Venetië en werd door critici beschreven als een “serieus filmmaken dat aandacht verdient” en een “onverschrokken, adembenemend meesterwerk”.

Je kunt The Nightingale nu bekijken op Netflix.

You May Also Like