Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Netflix overweegt binnenkort met gratis versie te komen

Netflix is aan het overwegen om een gratis optie toe te voegen waar je advertenties te zien krijgt als je naar hun films en series kijkt. Dit wordt de FAST-markt genoemd (Free Ad-Supported). De CO-CEO van Netflix, Ted Sarandos, zei dat ze open staan voor verschillende manieren om geld te verdienen en dat ze dit zeker in de gaten houden. Wie weet kun je dus in de toekomst je betaalde Netflix-abonnement opzeggen.

netflix gratis

Gratis abonnement

FAST-modellen worden steeds populairder omdat er steeds meer betaalde streamingdiensten zijn die stijgende kosten voor de gebruiker met zich meebrengen. Netflix lanceerde eerder dit jaar hun eerste advertentie-ondersteunde optie, Netflix Basic With Ads, waarbij je een korting krijgt op de normale prijs maar er wel advertentieonderbrekingen zijn tijdens films en series. Netflix bekijkt dus de optie om een gratis abonnement aan te bieden in de toekomst, maar hij zegt ook dat het nog even zal duren voordat het er komt, omdat ze nog bezig zijn met hun betaalde advertentie-ondersteunde optie en het aanpakken van het delen van wachtwoorden.

Netflix

Sarandos zegt ook dat er in de toekomst meer opties komen voor het advertentie-ondersteunde plan. Netflix begint dit jaar ook met het aanpakken van het delen van wachtwoorden. Als je je account wil delen met iemand die niet bij je woont, moet je extra betalen bovenop je abonnement. Netflix probeert zich dus anders op te stellen naar hun kijkers, maar het is nog even afwachten wanneer we voor het eerst een gratis Netflix-account kunnen aanmaken…

Check ook: Netflix dropt bloedstollende oorlogsfilm over eerste nederlaag van Hitler

Bron: Clint
Beeld: Unsplash

You May Also Like