Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Netflix-kijkers kunnen niet naar ‘beste film van het jaar’ kijken zonder in tranen uit te barsten

the swimmers netflix

Kijkers van een nieuwe Netflix-film kunnen deze niet kijken zonder het droog te houden. ‘The Swimmers’ is gebaseerd op een ongelooflijk waargebeurd verhaal over twee zussen – Yusra en Sara Mardini die gedwongen worden hun huis in Syrië te ontvluchten als gevolg van oorlog en geweld.

Zwemmen voor je leven

De zussen vertrokken in augustus 2015 en zwommen de Middellandse Zee over als asielzoekers, bereikten Libanon en vervolgens Turkije, waar ze regelden om samen met 18 andere migranten per boot Griekenland binnen te worden gesmokkeld. De boot was echter bedoeld voor niet meer dan zes of zeven personen. Toen de motor van de boot het niet meer deed en de bijboot water begon te krijgen in de Egeïsche Zee, konden de twee zussen en twee andere mensen het water in en zwommen …

the swimmers netflix

Huilende kijkers

Het inspirerende verhaal van de zussen en hun verraderlijke reis naar veiligheid heeft Netflix-kijkers geïnspireerd. Een kijker twitterde: “30 minuten na het kijken naar The Swimmers op Netflix en ik ben in tranen. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Syrische zussen die de oorlog ontvluchtten om vluchteling te worden en hun droom waar te maken. Er zijn mensen die elke dag deze pijnlijke realiteit beleven. Syrië, Oekraïne, Afghanistan, de lijst gaat maar door. We hebben verandering nodig.”

The Swimmers'
The Swimmers netflix

Nu te zien op Netflix

The Swimmers werd geregisseerd door Sally El Hosanna op basis van een scenario dat ze samen met Jack Thorne schreef. Echte zussen Nathalie en Manal Issa spelen de Mardini-zussen. The Swimmers is nu te zien op Netflix.

Bron & beeld: Ladbible

You May Also Like