Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Netflix-fans konden ‘bijna niet meer ademen’ na het zien van de angstaanjagende horrorfilm Alive

Alive is een Zuid-Koreaanse zombiefilm over wat er gebeurt als een zombie-apocalyps begint terwijl je alleen thuis woont in een appartement waar je nergens heen kunt. Netflix-abonnees konden ‘niet ademen’ na het zien van een zombie-horrorfilm die een ‘emotionele achtbaan’ werd genoemd.

Alive

Alive is een Zuid-Koreaanse zombiefilm uit 2020, geregisseerd door Cho Il-hyung. Met Yoo Ah-in en Park Shin-hye als de hoofdrolspelers. Het werd uitgebracht in Zuid-Korea op 24 juni 2020 en wereldwijd via Netflix op 8 september 2020. Joon-woo, die met zijn ouders en zus in een appartementencomplex woont, brengt zijn dagen door met het live streamen van videogames. Terwijl zijn familie weg is, meldt het nieuws dat een mysterieuze, zich snel verspreidende ziekte ervoor zorgt dat de slachtoffers niet-geïnfecteerde mensen aanvallen en opeten, en de regering heeft de controle verloren. Vanaf zijn balkon ziet Joon-woo zijn buren vluchten of elkaar aanvallen. Hij gaat de gang controleren, maar een buurman komt binnen en bezwijkt aan een infectie. Joon-woo slaagt er nauwelijks in hem naar buiten te duwen en de deur op slot te doen. Hij ontvangt dan berichten van zijn ouders die hem vertellen dat ze veilig zijn.

Rotten Tomatoes

Het kreeg ook overwegend positieve recensies van critici en heeft een goedkeuringsscore van 88 procent op Rotten Tomatoes. De consensus luidt: “Goed geacteerd, echt verontrustend en af en toe zelfs grappig, #Alive bewijst dat de drukke zombiegenre nog nieuwe verhalen te vertellen heeft.”

Gemengde reacties

Een geschrokken kijker twitterde: “@netflix Je moet de waarschuwing ‘emotionele achtbaan’ of ‘het is zo intens dat je jezelf zou kunnen plassen’ toevoegen aan de film #Alive. Ik was niet voorbereid op het prachtige spektakel van dit meesterwerk. Mijn hart gaat nog steeds tekeer. Ik huilde, ik lachte, ik was zo bang voor de personages.”

Een andere Alive-watcher schreef: “Als jullie allemaal een goede enge film nodig hebben, geloof me, kijk #ALIVE, het is geweldig, dat beloof ik! Het staat op Netflix. Graag gedaan.”

Een derde Netflix-abonnee deelde: “We hebben #Alive op Netflix bekeken en het is de enige zombiefilm die me ooit bang heeft gemaakt, ik kon de eerste 20 minuten niet ademen.”

En een recensie zei: “Echt inventieve zombiescènes, boeiende leads, eng en hartverwarmend tegelijk.”

Terwijl iemand anders schreef: “Ik ben ook dol op #Alive, een andere Koreaanse zombiefilm. Ik hou van een langzame zombiefilm. Als we voor tv gaan, dan is Kingdom op Netflix naar mijn mening weer een Koreaanse serie die gewoon zo geweldig is en me de hele weg bang heeft gehouden.”

Check ook: Een vervolg op de Winnie de Poeh horrorfilm is officieel in de maak: “More blood, More Honey”

Bron en beeld: Guys

You May Also Like